Kontakta oss

Maxetto 

Snickarvägen 3.
132 04  Saltsjö-Boo

Sverige

Här kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

FAQ Vanliga frågor

D-vitamin är ett fettlösligt vitamin och upptaget blir väsentligt bättre om man i kapseln har ett högvärdigt fett som kokosolja.

Solen är den mest naturliga källan som ger oss ett bra tillskott. Andra källor är till exempel fet fisk, ägg och mejeriprodukter. Det krävs dock så stora mängder av dessa livsmedel så att det blir i praktiken omöjligt att täcka behovet. Under den mörka perioden av året är därför D-vitamin som kosttillskott att rekommendera.

Just för att D-vitamin är fettlösligt och därmed kan lagras i kroppen finns en oro kring detta. Eftersom vi lever i ett solfattigt land är vårt behov av tillskott tämligen stort. 2000 – 4000 internationella enheter per dag är en lämplig dos för immunsystemet. Givetvis finns det ingen anledning att överdosera men det krävs väldigt stora mängder och under lång tid om man talar om överdosering.

En fråga som många ställer och som är berättigad. Svaret är JA när det gäller vissa vitaminer, mineraler, aminosyror och örter som behövs de för att få avsedd effekt. Maxettos produktutveckling har fokus på områden som är viktiga och där kosten i praktiken inte är ett alternativ men alltid ett komplement.

Magnesium har en muskelavslappnande och en lugnande effekt. Därför är det optimalt att inta på kvällen eftersom man sover bättre och vaknar mer utvilad. Maxetto använder den organiska formen magnesiumbisglycinate som gör upptaget snabbare och är skonsamt för mage och tarm.

Nedsatt immunförsvar, trötthet pga muskelsvaghet och benskörhet kan vara symptom på brist av vitamin D. 

Rulla till toppen